
בית לאמנות ישראלית
אוקטובר 2020 I דימוי: מתוך התערוכה "איך לתפוס מכשפה", גלריה אלפרד, אפריל 2019
בית לאמנות ישראלית ואלפרד – מכון שיתופי לאמנות ולתרבות, גאים לבשר על שיתוף פעולה ייחודי בין תכנית יונה פישר ללימודי אוצרות עכשווית ומוזיאולוגיה לבין גלריה אלפרד. במסגרת שיתוף הפעולה בוגרי תכנית האוצרות ייקחו חלק בפעילות האוצרותית השוטפת של הגלריה וילוו תערוכות מתחלפות כאוצרים אורחים. תלמידי תכנית האוצרות יבקרו בחללי מכון אלפרד, יכירו את אמני הקבוצה ואת אמני הסטודיו שעובדים במכון ויחשפו לעבודתם. ובנוסף, אחת לשנה תוצג בגלריה תערוכת נושא של בוגר.ת מצטיין.ת של התכנית!
"תלמידי תכנית האוצרות יבקרו בחללי מכון אלפרד, יכירו את אמני הקבוצה ואת אמני הסטודיו שעובדים במכון ויחשפו לעבודתם. ובנוסף, אחת לשנה תוצג בגלריה תערוכת נושא של בוגר.ת מצטיין.ת של התכנית"


תכנית יונה פישר לאוצרות עכשווית ומוזיאולוגיה שמה דגש על לימודים עיוניים לצד לימודים מעשיים ודוגלת בשיתופי פעולה מגוונים. שיתוף פעולה זה מצטרף לשיתוף פעולה ארוך שנים עם מוזיאון הרצליה לאמנות עכשווית שהוא חלק בלתי נפרד מהתכנית לאוצרות.
אלפרד – מכון שיתופי לאמנות ולתרבות הוא מרחב היוצר קהילת אמנות תוססת ופעילה המפגישה באופן בלתי אמצעי את קהל האמנות עם יוצרים צעירים ואמנות עכשווית. גלריה אלפרד היא מחלוצות המגמה השיתופית בשדה האמנות הישראלי, והוותה מודל פעילות לגלריות שיתופיות נוספות אשר קמו ברחבי הארץ בשנים האחרונות.
מחזור תשפ"א של תכנית יונה פישר יוצא לדרך בחודש אוקטובר 2020 לאחר שעבר התאמה מלאה לימי קורונה עם לימודים מקוונים, אזור אישי מקוון ועוד. לאור הביקוש הוספנו מספר מצומצם של מקומות לשנה זו.

פרסומים שראו אור בתמיכת בית לאמנות ישראלית
בית לאמנות ישראלית מעניק מדי שנה מענק עבור הוצאה לאור של כתב יד כספר בתחומי המחקר של אמנות ואוצרות בישראל, תודות לקרן יהל ולעומד בראשה ליאון רקנאטי על תמיכתם. עוד פועל בית לאמנות ישראלית ליצירת תכנים המכסים את שדה האמנות בישראל. בכך הוא מעמיק את מחויבותו לאוצרות ולאמנות בישראל וזאת בהמשך לפעילותו השוטפת לקידום הלימוד, המחקר וההצגה של אמנות ואוצרות ישראלית

וכבר לא יצאתי לגינות לא בימים ולא בלילות
טקסט ושירה: מיכל חסון. דימוי: ריקי גיא, צמחיה בעוטף עזה

מכונת התנועה הנצחית
תמר שליט אבני כותבת על אשליה בפעולה נצחית שחוזרת על עצמה שוב ושוב. ושוב

פליט ישראלי – מבט על שטיח
כמה שבועות לאחר שיחתנו ארע האסון הבלתי נתפס של ה-7.10 ועבודתה של שפר, "הגלגול הבא", מדירה שינה מעיניי. האם ראתה את הנולד? האם עתידנו להיות פליטים? טלי עצמון כותבת על השטיח בעבודתה של האמנית תמר שפר

כך נראית נורמליות
נעמה בנזימן, מאיירת, מרצה וסופרת ילדים: "אני מרגישה שאין על מי לסמוך. את הכותרות האחרונות, המדווחות על משבר אמון בין צה״ל לנתניהו קראתי ללא זעזוע מיוחד. אני מרגישה חוסר אמון לאורך תקופה כל כך ארוכה שזה כמעט מוזר שרק עכשיו הדברים עולים אל פני השטח"

אהרן שבתאי / תיקון
"אֶת אַלִּימוּת הַיֵּאוּשׁ לֹא יְתַקְּנוּ לֹא קָצִין, לֹא פְּצָצָה, לֹא מָטוֹס, לֹא עוֹד דָּם". המשורר אהרון שבתאי בטקסט אודות התיקון הדרוש בעת הזאת