Israeli Art - About

The Institute for Israeli Art was founded in October 2013 in the Academic College of Tel Aviv-Yafo, in response to a decade-long sparsity of Israeli Art research and scholarship in the local cultural landscape. The Institute was established by Gideon Ofrat, PhD, and Rodi Bineth. The Institute for Israeli Art is of interest to those aspiring to widen their horizons and deepen their knowledge, as well as to those involved in writing, curating, gallery management, collecting, and collection management. The Institute is a meeting place for leading figures in the field of visual arts in Israel: researchers, curators and artists.
סגל המרצים
test
Jonathan Gold
מה אומרים עלינו
"עידית היקרה,
כאשר פנית אלי בבקשה להשתתף ביום העיון שלכם, לא ידעתי עליכם דבר, אבל הנושא דיבר אל ליבי. בשנים האחרונות אני מרגיש שהחברה הישראלית ובעיקר החלק השמאלי שלה עוסק יותר מדי בתרבות ופחות מדי באידיאולוגיה, ובעיני זאת חולשתו. לא ידעתי שקיימת מין אקדמיה גדולה ומורכבת כזאת ביפו. ונדהמתי שהוויז שלי הביא אותי אל שלושה בניינים כה גדולים, מלאים יצירה ומחקר והוראה. כיוון שנותרתי בודד מאד אחר פטירתה של אשתי, שאליה הייתי קשור בכל נימי נפשי, התחלתי להיות קל יותר בהיענות לכל מיני הזמנות. וכך היה גם עם הזמנתך. אבל בניגוד לאירועים אחרים אני מרגיש שהתגלגלה אלי זכות להיות ביום העיון שלכם. בהרצאות המאלפות והמעמיקות ששמעתי, בקשב של הקהל שלצערי לא יכולתי להתבונן בו טוב יותר בגלל ישיבתי בשורה הראשונה".
א.ב. יהושעסופר
"טלי תמיר נותנת חוויה אינטרגרטיבית של ידע מסודר, חשיבה אנליטית רחבה ומעמיקה, גוון של פרשנות אישית מעניינת והכל באהבה ובצניעות.
תענוג צרוף".
נורית דק פסיכולוגית קלינית
"טלי תמיר מרצה מעולה, בהירה, ידענית ומתוקתקת, פשוט תענוג לשמוע, למי כמוני שלא שמע באופן מסודר את תולדות האמנות הישראלית הקורס פשוט נהדר ומאיר עיניים".
גיל שחםצלם
"לעידית ואסנת, מאד שמחתי לארח אתכן. הקבוצה היתה נעימה וקשובה. המשיכו לעשות עבודה נפלאה בפעילויות המרתקות שאתן יוצרות יחד. הבית לאמנות ישראלית הופך יותר ויותר משמעותי בנוף המקומי. אני בטוחה שאתן ערות לכך, המשך עבודה פוריה ומרתקת".
שיר ימגוצ׳י מלר, אוצרתמוזיאון וילפריד ישראל לאמנות וידיעת המזרח
"תודה לך עידית עמיחי על הפרגון האינסופי, תודה לך ורדי כהנא, האחת והיחידה, על ההזמנה להשתתף בסדרת ההרצאות הכל כך מרתקת הזאת, תודה לך ליאת לבני המקסימה והמוכשרת על ההשתתפות הפעילה בפרויקט, ותודה לדרורית גור אריה מלאת החזון ולמוזיאון פתח תקוה שפתחו בפנינו את הדלת לתצוגה ראשונה של הפרויקט המיוחד הזה. היה זה אתמול מפגש מיוחד ומרגש במינו. ותודה לך אילת כרמי, השותפה הכי נפלאה שיכולתי לבקש לעצמי. שנת 2020 מבשרת טובות!"
מירב היימןאמנית רב תחומית
תודה מעומק הלב על ההרצאות המצולמות! אני צופה בהרצאותיו של ד"ר גדעון עפרת ומתמוגגת! זו שעת תרבות נפלאה! מכבדת ומרתקת!
וכתלמידה קבועה שלכם כבר שנים, שמחה לגלות את ההזדמנות הזו.
אני מוצאת בהרצאות השלמה לשיעורים שאני לומדת ובעיקר מציינת לעצמי שחייבת ללמוד אצלו בהזדמנות הקרובה.
טלי שמיר ורצברגר
עידית יקרה,
אכן זכיתי למתנה יקרה, מופלאה ומרחיבת אופקים, במקביל ויחד עם זה, זכיתי להכיר בית לאומנות ישראלית, תרתי משמע. בית שמובל על ידי צוות כל כך משובח, זכיתי להכיר עולם כל כך מרתק שמועבר על ידי מרצים מעולים - מובחרים, מרתקים ומשובחים.
ואת, שעל כל הבית הזה מנצחת ביחד עם ליאת היקרה, בחן, בנעימות, באדיבות ובקבלה, כל כך שמחתי להכיר אותך.
תודה על הכל.
דניאלה
"בתקופת הקורונה גיליתי שבתוך הבית הפרטי שלי קיים בית נוסף – בית לאמנות ישראלית. מרחב שופע ידע, אסתטיקה, ובעיקר מרצים נפלאים! בחרתי להמליץ לסטונדטים שלי על הבית ועל דייריו ובייחוד על יו"ר הבית, שגם הקים אותו – ד"ר גדעון עפרת. איש של ידע ותשוקה ובעיקר יכולת לשלב ביניהם בדרך מהפנטת בשיעורים מצולמים. ימי הקורונה הם זמן שאול שבו דבר לא ממשיך להתקדם, ונפתח חלון הזדמנויות נדיר שמאפשר לנסות ולצמצם את פערי הידע שאנו גוררים איתנו".
טלי שמיר ורצברגרמרצה במחלקה לתרבות יצירה והפקה, מכללת ספיר
זכינו. באמת, זכות גדולה. כל שבוע שואלים אותי, את נהנית מהלימודים? מסלול אוצרות בבית לאמנות ישראלית. כשרואים את הניצוץ בעיניים, התשובה כבר ברורה. זו חגיגה מתמשכת ומאלפת.
דפנה לב אורתלמידת אוצרות מחזור תש"פ
Previous
Next
הבית בתקשורת
המכללה האקדמית
המכללה האקדמית תל -אביב-יפו נוסדה בשנת 1994 כמוסד ציבורי ללא מטרת רווח והיא מאמצת מיומה הראשון חזון של הצטיינות אקדמית ותרומה לקהילה. נשיא המכללה: פרופ’ דרור ורמן. כיום, פועלים בה חמישה בתי ספר ובהם שבע תכניות לימוד לתואר ראשון ושש תכניות לימוד לתואר שני, בהן לומדים אלפי סטודנטים. הבחירה ביפו כמקום משכנה של האקדמית תל-אביב-יפו מלמדת על ראייה חברתית ורצון לשמש מנוף לשינוי חברתי וסגירת פערים, בעיקר בשדה החינוך. הבחירה לשלב את “בית לאמנות ישראלית” בתכנית הלימודים של המכללה האקדמית היא הצהרת כוונות הרואה באמנות כלי לשינוי חברתי. בדרום תל אביב וביפו ממוקמים מוסדות אמנות ציבוריים, גלריות שיתופיות, גלריות מסחריות פרטיות וחללי סטודיו של אמנים רבים. הבית לאמנות ישראלית שואף להשתלב במארג התרבותי של האזור ולעודד שיתופי הפעולה ועשייה חינוכית במרחב הציבורי עם הפנים לקהילה.