ואלס עם קישקה וטריינין

מארז קורס VOD
8 הרצאות מקוונות
עלות: 620 שקלים
מרצים: פרופ' מישל קישקה, עמית טריינין. אורחים: דוד פולונסקי וזאב אנגלמאיר
הקורס דן בהתפתחות תחומי האיור, הקומיקס והקריקטורה בהקשרים היסטוריים עולמיים ומקומיים ותפקידו של המאייר כיוצר במארג התרבותי, אמנותי ופוליטי בישראל ומחוץ לה. בקורס 8 הרצאות בהנחיית פרופ' מישל קישקה ועמית טריינין ובהשתתפות האורחים המאיירים: דוד פולונסקי וזאב אנגלמאיר (שושקה).
הקורס הועבר בסמסטר ג' תשפ"א וזכה לביקורות חמות ותגובות נלהבות.
"ואלס עם אנה” נקודות דרך בעבודתו של המאייר דוד פולונסקי.
המפגש הראשון מאפשר הצצה לעולמו של המאייר זוכה פרסים דוד פולונסקי, שבין עבודתיו ניתן למצוא את הסרטים “ואלס עם באשיר” ו”כנס העתידנים והנובלה הגרפית “אנה פרנק היומן הגרפי” . טריינין ישוחח עם פולונסקי על נקודות מפתח בעבודתו לאורך השנים ועל שני הפרויקטים האחרונים בהם מעורב: איוריו לסרטו החדש המונפש של הבמאי גידי דר “אגדת חורבן” ועל עבודתו האחרונה לספרה החדש של זוכת פרס ישראל הטרייה, נורית זרחי בהוצאת כנרת.
* המפגש צולם לסרט דקומונטרי על פולונסקי לערוץ 11. לקריאת ראיון עם במאי הסרט אופיר טריינין
סיפור חייה של שושקה – מדמות מאוירת למנהיגה חברתית.
עמית טריינין על האסקפיזם באיור. על נעימות כתפיסה אסטרטגית באיור ובחירה בפסיכולוגיה החיובית באיור בהתאם להשקפת עולמו של אלן דה בוטון ובעבודות של המנחה עמית טריינין.בהרצאה יוצגו עבודות של מאיירים בינלאומים וישראלים נוספים כמו מאירה קלמן, אנדראה דקיוני, אריק קארל ואחרים.
פרופ' מישל קישקה
סקירה היסטורית על התפתחות הקומיקס המודרני מסוף שמאה ה-19 ועד היום, עם דגש על היוצרים החשובים שהטביעו את חותמם על כל שדה הקומיקס. ההרצאה מלווה בדימויים רבים והקשרים היסטוריים ואמנותיים. הרצאה חובה לביסוס הידע בתחום.
פרופ' מישל קישקה
הרומן הגרפי, סוגה חדשה יחסית בשדה הקומיקס והספרות כאחד, זוכה לפריחה ולעדנה במאה הנוכחית. ״מאוס״, הרומן הגרפי של ארט שפיגלמן שיצא לאור בניו יורק ב-1986היה ללא ספק החלוץ בתחום. הוא קןמיקס אוטוביוגרפי על השואה ועל הדור השני הפונה לקהל בוגר. אין בו לא גיבורי בטייטס וגלימה ולא הומור. הספר זכה בפרס פוליצר היוקרתי ופתח את השער לכל היוצרים שבאו אחריו. רומנים גרפיים קיבלו מאז מקום של כבוד על מדף הספרים.
פרופ' מישל קישקה
מאז מלחמת העולם השנייה נוכחות השואה בקומיקס העולמי תופסת חשיבות גוברת ועולה. נקודת המפנה בנושא הינו ללא ספקיצירת המופת ״מאוס״ של ארט שפיגלמן. בצרפת, ארה״ב ויפן וכמובן גם בארץ, יוצרים רבים מטפלים בשואה מזוויות מגוונות, היסטוריות ואישיות. סקירה של היצירות המשמעותיות ועל השפעתן.
פרופ' מישל קישקה
הקריקטורה הפוליטית מלווה את העיתונות כחלק אינטגרלי מראשית התפתחותה. קריקטוריסט הוא פובליציסט שמבטא דעה בצורה חזותית. אבל במאה הנוכחית קריקטורות של הנביא מוחמד בעיתון דני עוררו מהומות עם הרוגים, בוצע טבח מזעזע במערכת השבועון הפריזאי הסאטירי שארלי הבדו, העיתון ניו יורק טיימס החליט להפסיק לפרסם קריקטורות בעקבות גל תגובות ברשתות החברתיות. השאלה היא מי יגדיר את גבולות חופש הביטוי, החוקים, העורכים, הקריקטוריסטים עצמם, ההמון הזועם, הטרור?
פרופ' מישל קישקה בהרצאת הסיום חושף את מאחורי הקלעים של ספרו "הדור השני – דברים שלא סיפרתי לאבא" שתורגם לשפות רבות בעולם ונמצא בימים אלה בעיצומה של אדפטציה לסרט אנימציה. שני סרטים דוקומנטריים כבר נוצרו עקב הספר ועבודות תזה נכתבו עליו באוניברסיטאות בארץ, בארה״ב ובגרמניה.
לאור המצב: הקורס נדחה
10 מפגשים
ימי שלישי
ד"ר חוסני אלח'טיב שחאדה, דועאא בדראן, פרופ' ציבי גבע, ד"ר עיסא דיבי, מנאר זועבי, אמירה זיאן ,רונן זן, רולא ח'ורי, מריה סאלח מחאמיד, נרדין סרוג'י, פרופ' אסד עזי, יארא קאסם מחאג'נה, סאהר מיעארי, חנא קובטי, פאטמה שנאן, טלי תמיר
למידה מקוונת
סמסטר א', תשפ"ד
12 מפגשים
ימי ראשון
מרצה: טלי תמיר. אורח: יגאל צלמונה
למידה היברידית
סמסטר א', תשפ"ד
12 מפגשים
ימי ראשון
מרצה: ד"ר קציעה עלון
אורחים: ליאור גריידי, ד"ר יאלי השש, מוטי מזרחי, אלי פטל, פרופ' חביבה פדיה, תמיר צדוק, מוש קאשי, שולה קשת, חן שיש, פרופ' יהודה שנהב-שהרבני, שרון תובל
למידה היברידית
סמסטר א', תשפ"ד
8 מפגשים וסיור
ימי שלישי
מרצה: ד"ר סמדר שפי. אורחים: אליהו אריק בוקובזה, יקיר בן-משה, פרופ' אריאל הירשפלד, אסתר כהן, תומר ספיר, אינגה פונר קוקוס
למידה מקוונת